Zajíc na kaštanech se švestkami
75 min.
Ingredience
- 800gramůZaječí maso
- 300mililitrůVíno bílé
- 100gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 100gramůVepřový bok
- 250gramůKaštany jedlé
- 200gramůŠvestky
- 30mililitrůBrandy
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc.
- 2Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.