Zajíc na kaštanech se švestkami

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc.
  • 2
    Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.