Zajíc načerno

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.
  • 2
    Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka.
  • 3
    Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.
  • 4
    Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá.
  • 5
    Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.