Zajíc načerno
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1kusSůl
- 1lžíceMarmeláda bezinková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOcet vinný
- 2kusyNové koření celé
- 1šálekZelenina kořenová
- 1kusZaječí maso
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.
- 2Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka.
- 3Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.
- 4Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá.
- 5Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.