Zajíc pečený
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyNové koření celé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1šálekZelenina kořenová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramZaječí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
867 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
- 3Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.