Zajíc pečený na pepři
130 min.
Ingredience
- 30gramůPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 1500gramůZaječí maso
- 500gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
994 mg
Vápník
24 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného zajíce naporcujeme na menší kousky, osolíme, vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, posypeme mletým pepřem a dáme do trouby. Pečeme velmi zvolna a občas maso polijeme vypečenou šťávou.
- 2Nakonec by v pekáčku mělo zůstat jen velmi málo tuku, jelikož je zaječí maso suché, má tendenci vsakovat do sebe tuk, proto je velmi důležité pomalé pečení. Kdybychom pekli rychle, maso by se na povrchu zatáhlo a tuk by zůstal v pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.