Zajíc pečený na pepři

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
994 mg
Vápník
24 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného zajíce naporcujeme na menší kousky, osolíme, vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, posypeme mletým pepřem a dáme do trouby. Pečeme velmi zvolna a občas maso polijeme vypečenou šťávou.
  • 2
    Nakonec by v pekáčku mělo zůstat jen velmi málo tuku, jelikož je zaječí maso suché, má tendenci vsakovat do sebe tuk, proto je velmi důležité pomalé pečení. Kdybychom pekli rychle, maso by se na povrchu zatáhlo a tuk by zůstal v pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.