Zajíc pečený na víně
210 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1litrVíno červené
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 2kilogramyZaječí maso
- 4krajíceChléb konzumní
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
- 2V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut.
- 3Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené.
- 4Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.