Zajíc pečený na víně

210 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
  • 2
    V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené.
  • 4
    Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.