Zajíc s bramborami
100 min.
Ingredience
- 1500gramůZaječí maso
- 100gramůOlej slunečnicový
- 500mililitrůVíno červené
- 150gramůPaprika zelená
- 600gramůBrambory
- 2gramyMajoránka
- 12gramůSůl
- 3gramyKmín celý
- 500mililitrůSmetana ke šlehání 30%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, zelenou papriku bez jádřince na proužky. Do pekáče nalijeme olej, rozpálíme, přiložíme očištěného celého zajíce a opékáme 10 minut, zajíce obrátíme a opékáme dalších 10 minut. Osolíme, podlijeme vínem, smetanou, pekáč vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Nyní zajíce obložíme plátky brambor, proužky papriky, okmínujeme, posypeme majoránkou a dopečeme. Upečeného zajíce naporcujeme, doplníme bramborami s paprikou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.