Zajíc s citronovou omáčkou

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zaječího předku odřežeme maso, nakrájíme na kousky, můžeme i srdce a plíce. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, citronovou kůru nastrouháme.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, citronovou kůrou, přidáme cukr a povaříme.
  • 3
    Ke konci vaření zahustíme tmavou jíškou, přilijeme citronovou šťávu, podle potřeby dochutíme a dovaříme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.