Zajíc s citronovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 900gramůZaječí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 4gramyCukr moučkový
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze zaječího předku odřežeme maso, nakrájíme na kousky, můžeme i srdce a plíce. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, citronovou kůru nastrouháme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, citronovou kůrou, přidáme cukr a povaříme.
- 3Ke konci vaření zahustíme tmavou jíškou, přilijeme citronovou šťávu, podle potřeby dochutíme a dovaříme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.