Zajíc s kaštanovou omáčkou
165 min.
Ingredience
- 1špetkaSkořice mletá
- 20mililitrůOlej stolní
- 300mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMouka bramborová
- 1kusJátra zaječí
- 600gramůKaštany jedlé
- 500mililitrůBujón hovězí
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kilogramZaječí maso
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1051 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
31 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
40 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zajíce zbavíme hlavy, běhů a kostí a potřeme jej na pekáči solí a kořením. Kaštany přidáme do pekáče k zajíci a pečeme dvacet minut v troubě na 220 stupňů C. Deset minut pokrm po pečení necháme odpočívat.
- 2Kaštany vyloupneme, uvaříme s bujonem doměkka, pár jich dáme stranou a ostatní umeleme, přidáme k nakrájeným játrům, nastrouhanému sýru, vejci, smetaně, skořici, soli a pepři. Náplň dáme na plát masa, to převážeme nití, položíme na pekáč, pokapeme olejem, podlijeme vínem a pečeme přikryté alobalem v troubě na 180 stupňů C asi hodinu a půl doměkka. Pak pokračujeme v pečení dalších dvacet minut bez alobalu.
- 3Maso poté zbavíme nití a necháme deset minut odpočinout. Výpek s moučkou a 50 ml vody necháme projít varem, poté na prohřátí přidáme kaštany.
- 4Zajíce podáváme s kaštanovou omáčkou a zbylými kaštany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.