Zajíc s kaštanovou omáčkou

165 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1051 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
31 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
40 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zajíce zbavíme hlavy, běhů a kostí a potřeme jej na pekáči solí a kořením. Kaštany přidáme do pekáče k zajíci a pečeme dvacet minut v troubě na 220 stupňů C. Deset minut pokrm po pečení necháme odpočívat.
  • 2
    Kaštany vyloupneme, uvaříme s bujonem doměkka, pár jich dáme stranou a ostatní umeleme, přidáme k nakrájeným játrům, nastrouhanému sýru, vejci, smetaně, skořici, soli a pepři. Náplň dáme na plát masa, to převážeme nití, položíme na pekáč, pokapeme olejem, podlijeme vínem a pečeme přikryté alobalem v troubě na 180 stupňů C asi hodinu a půl doměkka. Pak pokračujeme v pečení dalších dvacet minut bez alobalu.
  • 3
    Maso poté zbavíme nití a necháme deset minut odpočinout. Výpek s moučkou a 50 ml vody necháme projít varem, poté na prohřátí přidáme kaštany.
  • 4
    Zajíce podáváme s kaštanovou omáčkou a zbylými kaštany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.