Zajíc s perníkovou omáčkou

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
64 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného, odblaněného a omytého zajíce (bez hlavy) rozporcujeme. Maso dáme do hrnce, přidáme očičtěnou velkou cibuli, sůl (3/4 lžíce), bobkový list, tymián, nové koření, jalovec, celý pepř, švestková povidla a vodu. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme přibližně 1 hodinu.
  • 2
    V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Hrozinky a sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Loupané mandle pokrájíme na poloviny. Perník nastrouháme a dáme do misky
  • 3
    Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu ho přivedeme k varu, přidáme mandle, hrozinky, brusinky a za stálého míchání zavaříme jíšku. Nakonec přimícháme nastrouhaný perník. Omáčku dochutíme cukrem a citrónovou kůru. Omáčka má mít pikantní nasládlou chuť. Maso na talířích přelijeme perníkovou omáčkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.