Zajíc s perníkovou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 15gramůSůl
- 2kusyBobkový list
- 2špetkyTymián čerstvý
- 6kusůNové koření celé
- 3kusyJalovec
- 2lžícePovidla švestková
- 1,4litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceHrozinky
- 2lžíceBrusinky sušené
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kilogramZaječí maso
- 2lžíceMandle loupané
- 4lžícePerník
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
64 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, odblaněného a omytého zajíce (bez hlavy) rozporcujeme. Maso dáme do hrnce, přidáme očičtěnou velkou cibuli, sůl (3/4 lžíce), bobkový list, tymián, nové koření, jalovec, celý pepř, švestková povidla a vodu. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme přibližně 1 hodinu.
- 2V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Hrozinky a sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Loupané mandle pokrájíme na poloviny. Perník nastrouháme a dáme do misky
- 3Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu ho přivedeme k varu, přidáme mandle, hrozinky, brusinky a za stálého míchání zavaříme jíšku. Nakonec přimícháme nastrouhaný perník. Omáčku dochutíme cukrem a citrónovou kůru. Omáčka má mít pikantní nasládlou chuť. Maso na talířích přelijeme perníkovou omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.