Zajíc s rajčaty
90 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 1000gramůZaječí maso
- 150gramůAnglická slanina
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCibule
- 300gramůRajčata
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 12gramůSůl
- 5gramůČesnek sušený
- 2gramyKmín drcený
- 2gramyNové koření mleté
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyJalovec
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, anglickou slaninu nakrájíme na klínky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno. Drcený jalovec, mleté nové koření, mletý pepř spolu promícháme a v této směsi koření obalíme klínky slaniny a prošpikujeme jimi zaječí maso.
- 2Do pekáčku vyskládáme díly masa, přidáme máslo, cibuli, osolíme, okmínujeme, přidáme sušený česnek, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct. Asi po půl hodině maso obložíme rajčaty a žampiony, podle potřeby podlijeme a dopečeme.
- 3Zaječí díly upravíme na talíře, obložíme rajčaty se žampiony a podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.