Zajíc s rajčaty

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, anglickou slaninu nakrájíme na klínky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno. Drcený jalovec, mleté nové koření, mletý pepř spolu promícháme a v této směsi koření obalíme klínky slaniny a prošpikujeme jimi zaječí maso.
  • 2
    Do pekáčku vyskládáme díly masa, přidáme máslo, cibuli, osolíme, okmínujeme, přidáme sušený česnek, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct. Asi po půl hodině maso obložíme rajčaty a žampiony, podle potřeby podlijeme a dopečeme.
  • 3
    Zaječí díly upravíme na talíře, obložíme rajčaty se žampiony a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.