Zajíc se švestkami
85 min.
Ingredience
- 1500gramůZaječí maso
- 12gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 800gramůVývar z hovězích kostí
- 3gramyPepř černý celý
- 200gramůŠvestky
- 30gramůMarmeláda rybízová
- 480gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, porce vyskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme celým pepřem, přidáme máslo, podlijeme vývarem, švestky rozpůlíme, vypeckujeme a zajíce švestkami obložíme. Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Podle potřeby podléváme vývarem. Nyní do šťávy přimícháme rybízovou marmeládu a dopečeme.
- 2Porce zajíce rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.