Zajíc v dýňové omáčce
50 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 10gramůMajoránka
- 10gramůMargarín
- 5gramůSůl
- 10gramůPepř červený celý
- 1kusBadyán
- 300gramůPomeranče
- 900gramůZaječí kýta
- 60gramůDatle
- 300gramůDýně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut.
- 2Dýni oloupeme, odstraníme vnitřní vlákna a dužinu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Dýni vaříme asi minut se šťávou ze 2 pomerančů, s cibulí a badyánem. Vyjmeme. Zbylý pomeranč oloupeme na dílky, datle vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Dýni rozmixujeme a smícháme s datlemi a pomerančem. Maso vyjmeme, nakrájíme a upravíme na talíře. Dýňovou omáčku vmícháme do šťávy a podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.