Zajíc zapečený se smetanou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
116 g
Tuky
68 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
886 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
  • 3
    Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.
  • 4
    Jako přílohy podáváme houskové nebo vídeňské knedlíky, brusinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.