Zajíc zapečený se smetanou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusSůl
- 2kusyZaječí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 3kusyNové koření celé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1šálekZelenina kořenová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
116 g
Tuky
68 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
886 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
- 3Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.
- 4Jako přílohy podáváme houskové nebo vídeňské knedlíky, brusinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.