Zajíc ze Špindlu
90 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSůl
- 3kusyCibule
- 1kusCitrony
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 3,5decilitryVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý celý
- 6kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePovidla švestková
- 0,5decilitrVíno červené
- 50gramůMandle loupané
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2kilogramyZaječí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
34 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře omytého a osušeného zajíce rozporcujeme a odblaníme. Prošpikujeme ho 50 g slaniny, kterou jsme pokrájeli na proužky a osolíme.
- 250 g slaniny nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Citron omyjeme, osušíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 3V hrnci rozpálíme na oleji s máslem a cibuli osmažíme dozlatova. Přilijeme 2 dl vařící vody, promícháme, přidáme kolečka citronu, celý pepř, nové koření, bobkový list, promícháme a přiložíme porce zajíce. Pod pokličkou zajíce dusíme doměkka přibližně 60 minut. Občas promícháme a přilijeme vodu (1-1,5 dl).
- 4Když je zajíc měkký, vyjmeme ho a do vývaru pomalu přimícháme světlou jíšku, necháme ji rozvařit dohladka (2 lžíce másla + 2 lžíce hladké mouky). Přimícháme švestková povidla, červené víno, pomalu vaříme minimálně 30 minut.
- 5Mezitím pokrájenou slaninu v malém rendlíku vysmažíme dozlatova a oloupané mandle posekáme nadrobno.
- 6Pak všechnu šťávu přecedíme pře síto do druhého hrnce, vložíme zpět do šťávy maso, přivedeme k varu, doložíme mandle, usmaženou slaninu i s tukem, promícháme, vaříme asi 5 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.