Základní dort pavlova
100 min.
Ingredience
- 220gramůCukr krupice
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 4kusyMaracuja
- 2lžíceSolamyl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůJahody zahradní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet.
- 2Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh a pečeme 80 minut na 120°C.
- 3Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
- 4Smetanu ušleháme, navrstvíme na dort, ozdobíme dužinou z maracuji, jahodami a poprášíme moučkovým cukrem.
- 5Dort krájíme na dílky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.