Základní dort pavlova

100 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet.
  • 2
    Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh a pečeme 80 minut na 120°C.
  • 3
    Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
  • 4
    Smetanu ušleháme, navrstvíme na dort, ozdobíme dužinou z maracuji, jahodami a poprášíme moučkovým cukrem.
  • 5
    Dort krájíme na dílky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.