Základní hnědá omáčka
80 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůPórek
- 2kusyBobkový list
- 500mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule
- 200gramůCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 4kilogramyTelecí kosti
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 4,5litryVoda pitná
- 200gramůProtlak rajčatový
- 0,5kusTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme 4,5litru vody, vložíme telecí kosti, nakrájenou zeleninu, utřený česnek a rajčatový protlak.
- 2Přidáme nasekaný tymián, bobkové listy a červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1litr. Poté přecedíme přes síto.
- 3Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a upražíme jíšku. Za stálého míchání přidáváme vývar a ještě 5min provaříme.
- 4Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.