Základní hnědá omáčka

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme 4,5litru vody, vložíme telecí kosti, nakrájenou zeleninu, utřený česnek a rajčatový protlak.
  • 2
    Přidáme nasekaný tymián, bobkové listy a červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1litr. Poté přecedíme přes síto.
  • 3
    Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a upražíme jíšku. Za stálého míchání přidáváme vývar a ještě 5min provaříme.
  • 4
    Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.