Základní recept na omeletu

8 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
80 mg
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vejce, vodu, sůl a pepř.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, po celém dně, pak do ní vlijeme vejce a bez míchání je asi 20 vteřin smažíme, až se začnou na krajích škvařit.
  • 3
    Když spodní strana omelety ztuhne, vsuneme pod ní plochou vařečku a trochu ji uprostřed nadzdvihneme, aby dosud tekutá část vajec mohla stékat na dno pánve.
  • 4
    Smažíme asi 2–3 minuty. Na polovinu vrchní strany omelety položíme část náplně dle chuti a přiklopíme ji druhou polovinou omelety. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.