Základní recept na omeletu
8 min.
Ingredience
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
80 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vejce, vodu, sůl a pepř.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, po celém dně, pak do ní vlijeme vejce a bez míchání je asi 20 vteřin smažíme, až se začnou na krajích škvařit.
- 3Když spodní strana omelety ztuhne, vsuneme pod ní plochou vařečku a trochu ji uprostřed nadzdvihneme, aby dosud tekutá část vajec mohla stékat na dno pánve.
- 4Smažíme asi 2–3 minuty. Na polovinu vrchní strany omelety položíme část náplně dle chuti a přiklopíme ji druhou polovinou omelety. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.