Základní recept na pečené rybí filé
20 min.
Ingredience
- 1500gramůLosos - filety
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Velký kus alobalu potřeme olejem, do středu položíme filé z lososa nebo mořského okouna, tak, aby se jednotlivé řezy částečně překrývaly.
- 2Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Mezi jednotlivé filety z ryby vložíme tenké plátky citrónu. Rybu zabalíme a okraje pečlivě založíme, aby šťáva nemohla vytékat.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, maso se musí dobře oddělovat vidličkou.
- 4Hotové filé upravíme na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.