Základní recept na třené těsto s ovocem
65 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůMaliny
- 200gramůOstružiny
- 100gramůVišně
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- Na těsto
- 250gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 650gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 180gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme cukr, žloutky a utřeme na hustou pěnu. Za stálého míchání přiléváme mléko, vsypeme 300 g mouky. Bílky ušleháme na pevný sníh, přimícháme zbylou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr, zlehka promícháme.
- 2Ovoce omyjeme, višně vypeckujeme, necháme okapat a obalíme je ve hrubé mouce. Obalené ovoce neklesne na dno těsta. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta vlijeme na plech, naskládáme střídavě maliny, ostružiny a vypeckované višně. Ovoce přelijeme zbylým těstem, opět poklademe střídavé ovoce.
- 3Plech s těstem vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 40 - 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu, povrch posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.