Základní recept na třené těsto s ovocem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme cukr, žloutky a utřeme na hustou pěnu. Za stálého míchání přiléváme mléko, vsypeme 300 g mouky. Bílky ušleháme na pevný sníh, přimícháme zbylou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr, zlehka promícháme.
  • 2
    Ovoce omyjeme, višně vypeckujeme, necháme okapat a obalíme je ve hrubé mouce. Obalené ovoce neklesne na dno těsta. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta vlijeme na plech, naskládáme střídavě maliny, ostružiny a vypeckované višně. Ovoce přelijeme zbylým těstem, opět poklademe střídavé ovoce.
  • 3
    Plech s těstem vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 40 - 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu, povrch posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.