Základní recept na vanilkové flameri

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme.
  • 2
    V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.
  • 3
    Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku.
  • 4
    Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.