Základní recept na vanilkové flameri
25 min.
Ingredience
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůSolamyl
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme.
- 2V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.
- 3Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku.
- 4Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.