Základní světlá omáčka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar přivedeme v hrnci k varu. Zeleninu očisíme, omyjeme, přidáme do vývaru a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1 litr.
  • 2
    Na rozehřátém másle upražíme světlou jíšku, poté ji za stálého míchání postupně rozředíme vývarem a provaříme. Odstavíme,omáčku procedíme přes síto a vmícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.