Základní světlá omáčka
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5litrůVývar slepičí
- 200gramůPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme v hrnci k varu. Zeleninu očisíme, omyjeme, přidáme do vývaru a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1 litr.
- 2Na rozehřátém másle upražíme světlou jíšku, poté ji za stálého míchání postupně rozředíme vývarem a provaříme. Odstavíme,omáčku procedíme přes síto a vmícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.