Základní vývar z bílých kostí
260 min.
Ingredience
- 6kusůPepř černý celý
- 300gramůKosti vepřové
- 1lžičkaSůl
- 150gramůZelenina kořenová
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
505 mg
Postup přípravy
- 1Kosti nasekané na menší kusy opláchneme a dáme vařit do studené vody, osolíme.
- 2Polévku vaříme pozvolna asi 3-4 hodiny.
- 3Ke konci přidáme nakrájenou zeleninu, několik kuliček pepře a dovaříme. Pak hned přelijeme přes hustý cedník.
- 5Vývar používáme k přípravě bílých a krémových polévek, omáček a šťáv.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 10. 2. 2016
Základní vývar z bílých kostí
Vývar z vepřových kostí občas dělávám a používám ho hlavně jako základ polévek. Nejoblíbenější je česneková s bramborem a vejcem a pokud na kostech je, tak s kousky masa. Nebo máme rádi klasickou bramboračku. Tento vývar jde i báječně zamrazit v menších dózách k pozdějšímu použití. Dózy mám čtvercového a obdelníkového tvaru, jsou skladnější. Polévku dávám po částečném zchladnutí do chladničky a pak odebírám shora ztuhlý tuk, ale někomu to nevadí. Oproti receptu jsem dala o něco méně vody. Za mě palec nahoru.