Základní vývar z bílých kostí

260 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
505 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kosti nasekané na menší kusy opláchneme a dáme vařit do studené vody, osolíme.
  • 2
    Polévku vaříme pozvolna asi 3-4 hodiny.
  • 3
    Ke konci přidáme nakrájenou zeleninu, několik kuliček pepře a dovaříme. Pak hned přelijeme přes hustý cedník.
  • 5
    Vývar používáme k přípravě bílých a krémových polévek, omáček a šťáv.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 10. 2. 2016
Základní vývar z bílých kostí
Vývar z vepřových kostí občas dělávám a používám ho hlavně jako základ polévek. Nejoblíbenější je česneková s bramborem a vejcem a pokud na kostech je, tak s kousky masa. Nebo máme rádi klasickou bramboračku. Tento vývar jde i báječně zamrazit v menších dózách k pozdějšímu použití. Dózy mám čtvercového a obdelníkového tvaru, jsou skladnější. Polévku dávám po částečném zchladnutí do chladničky a pak odebírám shora ztuhlý tuk, ale někomu to nevadí. Oproti receptu jsem dala o něco méně vody. Za mě palec nahoru.