Základní zvěřinový vývar
170 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 1,8litryVoda pitná
- 150gramůZelenina kořenová
- 2špetkyTymián sušený
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1hrstHouby čerstvé
- 1kilogramSrnčí plec
- 2kusyJalovec
- 3kusyNové koření celé
- 2lžíceVíno červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
908 mg
Cukr
367 mg
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, kosti nasekáme a vše krátce spaříme ve vařící vodě.
- 2Přendáme do jiného hrnce s vroucí vodou, osolíme, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 2 bobkové listy, 2 špetky tymiánu a vaříme pozvolna, aby se nám vývar nezkalil.
- 3Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu a trochu hub. Pokud použijeme sušené houby, necháme je před použitím asi 15 minut nabobtnat ve vlažné vodě. Vývar ještě povaříme asi 15 minut, můžeme dochutit 2 lžícemi červeného vína a ihned přecedíme přes hustý cedník.
- 4Zvěřinový vývar můžeme použít jako základ do některých omáček a jídel. Nebo přímo jako polévku, kdy přidáme maso a vnitřnosti ze zvěřiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.