Základní zvěřinový vývar

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
908 mg
Cukr
367 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, kosti nasekáme a vše krátce spaříme ve vařící vodě.
  • 2
    Přendáme do jiného hrnce s vroucí vodou, osolíme, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 2 bobkové listy, 2 špetky tymiánu a vaříme pozvolna, aby se nám vývar nezkalil.
  • 3
    Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu a trochu hub. Pokud použijeme sušené houby, necháme je před použitím asi 15 minut nabobtnat ve vlažné vodě. Vývar ještě povaříme asi 15 minut, můžeme dochutit 2 lžícemi červeného vína a ihned přecedíme přes hustý cedník.
  • 4
    Zvěřinový vývar můžeme použít jako základ do některých omáček a jídel. Nebo přímo jako polévku, kdy přidáme maso a vnitřnosti ze zvěřiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.