Zálivka s ančovičkami
10 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
67 mg
Postup přípravy
- 1Z citronu nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu.
- 2Kůru i šťávu smícháme s hořčicí a nasekanými ančovičkami. Poté všleháme postupně olej, ochutíme solí a pepřem.
- 3Zálivka je vhodná zejména k listovému salátu nebo čekance.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.