Zálivka s citronelou podle Ramsaye
10 min.
Ingredience
- 3kusyCitronela
- 300mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme.
- 2Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme.
- 3Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.