Zálivka s citronelou podle Ramsaye

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Tuky
75 g
Vláknina
33 mg
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme.
  • 2
    Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme.
  • 3
    Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.