Zálivka tisíce ostrovů
10 min.
Ingredience
- 200gramůMajonéza
- 100mililitrůChilli omáčka
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyOkurky nakládané
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1718 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
171 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
14 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo.
- 2V misce promícháme majonézu, chilli omáčku, nadrobno nakrájené okurky, cukr, drcené hořčičné semínko, sušenou bazalku a oregano (nebo čerstvé nadrobno pokrájené), tabasko a nakonec lehce vmícháme uvařená vejce nasekaná nadrobno.
- 3Zálivku používáme na zeleninové saláty, v uzavřené nádobě můžeme uchovat v chladničce dva dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.