Zama, moldavská drůbeží polévka
110 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůFazolové lusky
- 4kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 0,5kusCeler bulvový
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceKopr čerstvý
- 800gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, mírně osolené vody a uvaříme do měkka. Vývar přecedíme, maso narychlo opečeme na másle nebo pod grilem a uložíme v teple.
- 2Mezitím na kousky pokrájíme mladé fazolové lusky, nasekáme cibuli, na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a celer.
- 3Do scezeného vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, po 20 minutách mírného varu přidáme šťávu z jednoho citronu, přisolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Vejce i lžičku sladké papriky důkladně rozšleháme se zakysanou smetanou a vlijeme do horké polévky, kterou okamžitě prošleháme, aby se bílek nesrazil. Před podáváním do polévky vmícháme sekanou petrželku a kopr.
- 4Na talíře rozdělíme vykostěné čtvrtky kuřete, zalijeme je polévkou a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.