Zama, moldavská drůbeží polévka

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, mírně osolené vody a uvaříme do měkka. Vývar přecedíme, maso narychlo opečeme na másle nebo pod grilem a uložíme v teple.
  • 2
    Mezitím na kousky pokrájíme mladé fazolové lusky, nasekáme cibuli, na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a celer.
  • 3
    Do scezeného vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, po 20 minutách mírného varu přidáme šťávu z jednoho citronu, přisolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Vejce i lžičku sladké papriky důkladně rozšleháme se zakysanou smetanou a vlijeme do horké polévky, kterou okamžitě prošleháme, aby se bílek nesrazil. Před podáváním do polévky vmícháme sekanou petrželku a kopr.
  • 4
    Na talíře rozdělíme vykostěné čtvrtky kuřete, zalijeme je polévkou a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.