Zámecké brambory
50 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 100gramůTuk
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme podélně na čtvrtky (malé ponecháme vcelku). Zalijeme je studenou vodou, uvaříme a ocedíme.
- 2Na pánvi rozehřejeme větší množství tuku, opečeme na něm brambory a potom je ještě zapečeme v troubě dozlatova. Tuk slijeme, přidáme 20g másla a pokrm osolíme.
- 3Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 2. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Dobrý recept, jen bych brambory vařila kratší dobu!