Zámecké roštěnky
30 min.

Ingredience
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran upečeme doměkka.
- 3Měkké maso vyndáme z pánve a výpek zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme pivo a necháme krátce vařit, až má šťáva požadovanou hustotu. Nakonec šťávu zjemníme přimícháním másla a dochutíme worcesterovou omáčkou.
- 4Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.