Zámecké roštěnky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran upečeme doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyndáme z pánve a výpek zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme pivo a necháme krátce vařit, až má šťáva požadovanou hustotu. Nakonec šťávu zjemníme přimícháním másla a dochutíme worcesterovou omáčkou.
  • 4
    Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.