Žampionová kapsa
30 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3mililitryCitronová šťáva
- 100mililitrůBešamel
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve s rozehřátým máslem a orestujeme. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, zalijeme bešamelem, chvilku podusíme. Žloutky rozkvedláme ve smetaně a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
- 2Nakrájíme 4 silnější krajíce chleba, každý do půlky nakrojíme tak, aby vznikla větší kapsa. Kapsu naplníme žampionovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.