Žampionová kaše
50 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusCitrony
- 0,5litrBešamel
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mladé žampiony očistíme, omyjeme a prolisujeme sítem. Získanou hmotu dáme na rozehřáté máslo a rychle podusíme. Přidáme sůl a citronovou šťávu.
- 2Nakonec vše spojíme bešamelem, do kterého jsme vmíchali smetanu, sůl, pepř a špetku muškátu.
- 3Podáváme na plátcích osmažené veky nebo jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.