Žampionová krémová omáčka
20 min.
Ingredience
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
807 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme žampiony a opékáme na silném ohni za občasného míchání do změknutí. Poté oheň zmírníme, zaprášíme moukou a opékáme další 2 minuty. Vlijeme vývar a smetanu, mícháme, a jakmile se omáčka začne vařit, odstavíme ji. Vsypeme strouhaný sýr a nakonec okořeníme solí a pepřem.
- 2Omáčku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.