Žampionová krémová omáčka

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
807 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme žampiony a opékáme na silném ohni za občasného míchání do změknutí. Poté oheň zmírníme, zaprášíme moukou a opékáme další 2 minuty. Vlijeme vývar a smetanu, mícháme, a jakmile se omáčka začne vařit, odstavíme ji. Vsypeme strouhaný sýr a nakonec okořeníme solí a pepřem.
  • 2
    Omáčku podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.