Žampionová omáčka s rybím vývarem

26 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
616 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na 30 g rozpáleného másla, přidáme žampiony.
  • 3
    Za občasného míchání dusíme 4 minuty, poté podlijeme víno. Vaříme další 3 minuty, pak přilijeme horký rybí vývar.
  • 4
    Zbytek másla rozpustíme na pánvi a za stálého míchání přisypeme mouku. Necháme 2 minuty smažit, poté odstavíme.
  • 5
    Takto připravenou jíškou zahustíme omáčku, minutu povaříme. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
  • 6
    Omáčku servírujeme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.