Žampionová omáčka s rybím vývarem
26 min.
Ingredience
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
616 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a pokrájíme na plátky.
- 2Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na 30 g rozpáleného másla, přidáme žampiony.
- 3Za občasného míchání dusíme 4 minuty, poté podlijeme víno. Vaříme další 3 minuty, pak přilijeme horký rybí vývar.
- 4Zbytek másla rozpustíme na pánvi a za stálého míchání přisypeme mouku. Necháme 2 minuty smažit, poté odstavíme.
- 5Takto připravenou jíškou zahustíme omáčku, minutu povaříme. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
- 6Omáčku servírujeme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.