Žampionová omáčka smetanová
50 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 50gramůTuk
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůSůl
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
870 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na tuku mírně zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
- 2Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, dobře rozšleháme a mírně osolíme. Za občasného prošlehávání provaříme.
- 3Ke konci varu přilijeme smetanu, přikyselíme octem, procedíme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podušené na másle. Omáčku povaříme.
- 4Žampionovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 10. 2015
Žampionová omáčka smetanová
Žampionová omáčka smetanová vám bude určitě chutnat. Jestliže nevíte, jaký recept si dnes udělat a máte po ruce žampiony, rozhodně se nad ničím nerozmýšlejte a sáhněte po tomto receptu.