Žampionová omáčka smetanová

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
870 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tuku mírně zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, dobře rozšleháme a mírně osolíme. Za občasného prošlehávání provaříme.
  • 3
    Ke konci varu přilijeme smetanu, přikyselíme octem, procedíme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podušené na másle. Omáčku povaříme.
  • 4
    Žampionovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 10. 2015
Žampionová omáčka smetanová
Žampionová omáčka smetanová vám bude určitě chutnat. Jestliže nevíte, jaký recept si dnes udělat a máte po ruce žampiony, rozhodně se nad ničím nerozmýšlejte a sáhněte po tomto receptu.