Žampionová omeleta

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout, nadrobno nasekáme, šalotku oloupeme a na jemno nasekáme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Do pánve vložíme žampiony společně se šalotkou, za stálého míchání důkladně osmažíme.
  • 3
    Vejce našleháme společně se smetanou, smícháme s nasekanými bylinkami, na pánvi promícháme. Těsto osolíme, opepříme, přidáme kajenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni, občas pánví zatřeseme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.