Žampionová omeleta
25 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1kusŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana sladká 12%
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 10mililitrůPepř cayenský
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout, nadrobno nasekáme, šalotku oloupeme a na jemno nasekáme.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Do pánve vložíme žampiony společně se šalotkou, za stálého míchání důkladně osmažíme.
- 3Vejce našleháme společně se smetanou, smícháme s nasekanými bylinkami, na pánvi promícháme. Těsto osolíme, opepříme, přidáme kajenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni, občas pánví zatřeseme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.