Žampionová polévka
40 min.
Ingredience
- 10kusůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrZakysaná smetana
- 50gramůSádlo škvařené
- 1kusPetržel - nať
- 1litrHovězí vývar základní
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme je na rozpáleném másle, přisypeme nasekanou petrželku.
- 2Ze sádla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji hovězím vývarem nebo vodou, přidáme do ní žampiony a vše necháme povařit. Osolíme a opepříme.
- 3Připravíme si houskové knedlíčky. Ty pak zavaříme v polévce a na závěr zalijeme kyselou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.