Žampiónová polévka s pórkem
50 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůPórek
- 80gramůMrkev kořen
- 6lžicOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1kostkaBujón natur zeleninový
- 3lžíceHladká mouka pšeničná
- 1špetkaKmín mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky.
- 2Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.
- 3Do vařícího základu přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky, sůl, kmín a kostku bujónu.
- 4Vaříme 10 minut, potom přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 10 minut.
- 5Nakonec do polévky přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 3. 2016
Žampiónová polévka s pórkem
Polévka byla výborná. Místo petrželky jsem dala pažitku. Krásně barevná. Díky za tip. Určitě ještě udělám 🙂