Žampiónová polévka s pórkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky.
  • 2
    Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.
  • 3
    Do vařícího základu přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky, sůl, kmín a kostku bujónu.
  • 4
    Vaříme 10 minut, potom přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 10 minut.
  • 5
    Nakonec do polévky přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 3. 2016
Žampiónová polévka s pórkem
Polévka byla výborná. Místo petrželky jsem dala pažitku. Krásně barevná. Díky za tip. Určitě ještě udělám 🙂