Žampionová polévka se šlehačkou
55 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůCibule
- 40gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 400mililitrůMléko polotučné
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce ji osmahneme. Poté k ní přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou a jakmile se mouka v másle rozpustí, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a vaříme 30 minut. Odpařenou vodu nahradíme mlékem, necháme ještě projít varem a odstavíme.
- 3Na každou porci polévky v talíři položíme vrchovatou lžíci šlehačky. Šlehačku můžeme vmíchat přímo do polévky, ale nesmí se již vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.