Žampionová polévka se šlehačkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce ji osmahneme. Poté k ní přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou a jakmile se mouka v másle rozpustí, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a vaříme 30 minut. Odpařenou vodu nahradíme mlékem, necháme ještě projít varem a odstavíme.
  • 3
    Na každou porci polévky v talíři položíme vrchovatou lžíci šlehačky. Šlehačku můžeme vmíchat přímo do polévky, ale nesmí se již vařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.