Žampionová rýže

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži důkladně proláchneme v tekoucí horké vodě, scedíme a necháme v sítu okapat. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít na ohni varem.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    V zapékací míse rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a necháme přikryté pokličkou dusit. Po 5 minutách přidáme okapanou rýži, zalijeme vývarem, osolíme a nejdříve 5 minut přikryté dusíme, pak 5 minut odkryté vaříme, na závěr dopečeme v troubě, předehřáté na 180°C doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.