Žampionové noky
20 min.
Ingredience
- 300gramůRýže dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel kudrnka
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 3kusyVejce slepičí
- 2gramyMuškátový oříšek
- 80gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
911 mg
Postup přípravy
- 1Dušenou rýži v míse smícháme s nasekanou petrželkou a najemno nakrájenými žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový ořech a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové hmoty.
- 2Lžící namočenou do horké vody vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí vody a povaříme asi 3 minuty. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme na jednotlivé talíře.
- 3Podáváme zalité rozpuštěným máslem a posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.