Žampionové noky

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
911 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dušenou rýži v míse smícháme s nasekanou petrželkou a najemno nakrájenými žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový ořech a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové hmoty.
  • 2
    Lžící namočenou do horké vody vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí vody a povaříme asi 3 minuty. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme na jednotlivé talíře.
  • 3
    Podáváme zalité rozpuštěným máslem a posypané petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.