Žampionové rizoto
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRýže Arborio
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 150mililitrůVíno bílé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1156 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli osmažíme na směsi másla s olivovým olejem. Přidáme nakrájené žampiony, rýži a mícháme asi 4 minuty. Přilijeme vývar a víno, opepříme, osolíme a zamícháme. Necháme 10 minut přiklopené povařit. Znovu zamícháme a dalších 10 minut vaříme.
- 2Odstavíme, necháme pod pokličkou dojít a před podáváním posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.