Žampionové špízy
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyKlobása vepřová
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
56 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
880 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na čtvrtky a střídavě se sýrem nakrájeným na kostky a klobásou nakrájenou na kolečka napichujeme na špejle nebo na jehly.
- 2Špízy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Smažíme je na oleji na pánvi dozlatova.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 22. 8. 2016
Žampionové špízy
Špízy byly výborné, hlavně ty žampiony 😋. Díky za tip na rychlou večeři. Určitě ještě udělám. Místo párku dám příště třeba maso.