Žampionový nákyp
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůŽemle tuková
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme a podusíme na části másla spolu s kmínem. Potom je osolíme a smícháme s žemlemi, které jsme namočili do mléka a vymačkali. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vše zamícháme.
- 2Směs dáme do zapékací mísy vymazané máslem a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
- 3Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.