Žampionový salát s rajčaty

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony důkladně očistíme, společně s rajčaty opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Polníček očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Polníček s plátky rajčat a žampionů vyskládáme na talíře.
  • 2
    Bazalku opláchneme a necháme oschnout. Lístky otrháme a pokrájíme na nudličky. Ocet smícháme společně s olejem, solí a pepřem. Marinádou zalijeme salát a odložíme bokem na 15 minut.
  • 3
    Na pánvi orestujeme nahrubo nasekaný vlašský ořech. Salát posypeme ořechy a ozdobíme pokrájenou bazalkou. Sýr nakrájíme na hoblinky a posypeme jimi salát. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.