Žampionový závin
50 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 40gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůBešamel
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto vyválíme a ořízneme na obdélník. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky slaniny, osmahneme. Přidáme cibuli, žampiony, osmažíme, zalijeme bešamelem a vyvaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto, zabalíme do závinu, kraje zpevníme a povrch potřeme žloutkem. Položíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme nejméně 20 minut.
- 3Ještě teplý závin naporcujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.