Žampióny plněné

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampióny si omyjeme, očistíme, můžeme si oloupat hlavičky, ale není to nutné. Ze žampiónů si odkrojíme třeně a nakrájíme je na drobno.
  • 2
    Máslo si zpěníme, přidáme najemno nasekanou cibuli, pokrájené žampiónové třeně a nasekanou petrželovou nať. Vše dusíme doměkka.
  • 3
    Jakmile je vše měkké, přidáme vařené nebo dušené maso, osolíme, okořeníme troškou muškátového květu. Poté vmícháme ušlehaná vejce a jakmile ztuhnou, směs odstavíme z ohně.
  • 4
    Touto hotovou směsí naplníme hlavičky žamiónů do výšky, naskládáme do zapékací misky a dáme upéct do předehřáté trouby na 180°C. Z počátku pečeme žampióny zakryté a ke konci pečení je odkryjeme, aby se nám povrch zbarvil.
  • 5
    Pečeme zhruba 10 - 15 min.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.