Žampiony plněné koktejlem z mořských plodů
55 min.
Ingredience
- 100gramůMořské plody mix
- 250mililitrůVoda pitná
- Do pekáče
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,33lžičkaSůl
- Na plnění
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mořský koktejl necháme rozmrazit, chobotnici vyjmeme a vaříme alespoň 10 minut zvlášť. Poté přidáme zbylou část směsi a povaříme asi 5 minut.
- 2V mezičase připravíme v hlubším rendlíku z másla a mouky světlou jíšku, osolíme, opepříme, zašleháme smetanu a zhruba 10 minut provaříme. Poté vmícháme scezené uvařené mořské plody.
- 3Očištěné žampionové klobouky naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Zapečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.