Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem
28 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej sezamový
- 3špetkyPepř bílý
- 1kusCibulka lahůdková
- 300mililitrůVoda pitná
- 5lžicHrášek mražený
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceČesnek medvědí
- 170gramůSýr balkánský
- 300gramůŽampiony - sterilované
- 200gramůčočka červená vařená
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, zelenou nať si odložíme do misky. V kastrólku si přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek, vaříme ho 1 minutu, pak ho scedíme a necháme okapat. Petrželku kudrnku a kousek listu česneku medvědího omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky.
- 2V pánvi si na rozpáleném oleji krátce orestujeme plátky žampiónů, přidáme k nim pokrájenou bílou část cibulky a společně smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Pak žampióny podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Uvařenou teplou červenou čočku dáme do mísy, přidáme žampióny s cibulkou, balkánský sýr, hrášek, petrželku a medvědí česnek. Vše v míse promícháme, podle potřeby dosolíme a hned teplý salát dáme do misek. Posypeme zelenou natí cibulky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.