Žampiony s pažitkou

15 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno. Máme-li větší žampiony, nejdříve je rozpůlíme a pak je nakrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme žampiony a necháme asi 3 minuty smažit. Houby scedíme a necháme v sítku okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, vrátíme okapané žampiony a zvolna dusíme na másle zhruba 5 až 6 minut. Houby odstavíme z ohně, posypeme pažitkou, osolíme a podáváme jako přílohu k masu a rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.