Žampiony se slaninovými medailonky
35 min.
Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 5kusůCibulka jarní
- 600gramůVepřová panenka
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůRajčata
- 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Každý ovineme plátkem anglické slaniny a svážeme nití dokulata.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm opékáme po každé straně 1 minutu. Potom je osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Očištěné, rozpůlené žampiony a nadrobno nakrájené cibulky opékáme ve výpeku asi 5 minut. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Navrch položíme medailonky a dusíme pod pokličkou 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.